Magyarország

2012.08.08. 13:13

Jobbik: a kormány tartsa be a bútorvásárlási moratóriumot!

Budapest, 2012. augusztus 8., szerda (MTI) - A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a kormány még a saját maga által meghirdetett gépjármű-, telefon- és bútorbeszerzési moratóriumot sem tartja be és "a saját luxusára nem sajnálja a pénzt, miközben az embereket folyamatos megszorításokkal sújtja".

Budapest, 2012. augusztus 8., szerda (MTI) - A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a kormány még a saját maga által meghirdetett gépjármű-, telefon- és bútorbeszerzési moratóriumot sem tartja be és "a saját luxusára nem sajnálja a pénzt, miközben az embereket folyamatos megszorításokkal sújtja".Staudt Gábor képviselő szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján beszélt erről, emlékeztetve: Orbán Viktor miniszterelnök 2010 júniusában kihirdetett 29 pontos akciótervének része volt a teljes beszerzési moratórium, melynek bútorvásárlási részét 2012 februárjában egy kormányhatározat is megerősítette. Ugyanakkor a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztérium egy írásbeli kérdésre adott válaszában elismerte, hogy a kormány 354 millió forint értékben vásárolt irodabútorokat. A Jobbik szerint ezzel tulajdonképpen a kormány és a miniszterelnök szavahihetősége kérdőjeleződik meg. "Az emberek hogyan hihetnének a Széll Kálmán Tervnek, ha azt látják, hogy a kormány miközben puritánságot hirdet, addig a saját luxusára nem sajnálja a pénzt?" - vetette fel, felszólítva a kormányt, hogy kezdje saját magán a megszorításokat.

A sajtótájékoztató végén a Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom elnöke egy nemzeti színű szalaggal átkötött kenyeret szeretett volna átadni Staudt Gábornak a közelmúltbeli devecseri demonstráción történt dobálásokra egy "ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel" felirattal utalva, de azt a jobbikos politikus nem vette át.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!