Magyarország

2012.08.16. 10:47

Jávor Benedek újra elindul a frakcióvezetői posztért

Budapest, 2012. augusztus 16., csütörtök (MTI) – Jávor Benedek újra elindul az LMP frakcióvezetői posztjáért a képviselőcsoport szeptember 7-i tisztújításán - nyilatkozta az ellenzéki párt parlamenti frakcióját jelenleg is vezető politikus csütörtökön az MTI-nek.

Budapest, 2012. augusztus 16., csütörtök (MTI) – Jávor Benedek újra elindul az LMP frakcióvezetői posztjáért a képviselőcsoport szeptember 7-i tisztújításán - nyilatkozta az ellenzéki párt parlamenti frakcióját jelenleg is vezető politikus csütörtökön az MTI-nek.Döntését indokolva azt mondta, mind a közvélemény-kutatási adatok, mind a politikával foglalkozó elemzők visszajelzései, mind pedig a saját személyes érzései azt támasztják alá, hogy az elmúlt fél évben az LMP jó irányba indult el.

Véleménye szerint néhány kiemelt téma, például az állami földpályázatok, "korrupciós és oligarchaügyek" középpontba állításával és napirenden tartásával "sikerült folyamatos védekező pozícióba szorítani" az Orbán-kormányt.

Jávor Benedek azt mondta, ha megkapja a frakció bizalmát, akkor tovább akarja folytatni a megkezdett munkáját. Kifejtette: ennek részeként ősszel egy olyan alternatívát akarnak megismertetni az emberekkel, amelyik azt mutatja meg, hogy hogyan nézne ki egy kormányváltás utáni köztársaság, "mert a kormányváltás már elkerülhetetlen". Ennek érdekében már elkezdték az egyeztetéseket azokkal a politikai szervezetekkel és parlamenten kívüli politikai pártokkal, amelyekkel a leginkább egyezik a véleményük és gondolkodásmódjuk – tette hozzá.

Az LMP képviselőcsoportja szeptember 7-8-án, az őszi parlamenti ülésszak kezdete előtt tartja kétnapos ülését. Ennek első napján a frakcióelnökség tagjairól - vagyis a frakcióvezetőről és három helyetteséről - szavaznak, a második napon pedig az őszi ülésszakra vonatkozó stratégiájukat fogadják el.

Jávor Benedeket az LMP kongresszusa idén januárban választotta frakcióvezetővé, miután a posztot addig betöltő Schiffer András lemondott. 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!