Magyarország

2012.08.06. 13:46

Elégedett a Vidékfejlesztési Minisztérium a Vidéki Mustrával

Budapest, 2012. augusztus 6., hétfő (MTI) - Sikeresnek tartja a Vidékfejlesztési Minisztérium a Vidéki Mustra elnevezésű péntekenkénti termelői piacot, amelynek több mint húszezres látogatószáma a szervezők véleménye szerint azt jelenti, hogy a vidék meghódította Budapestet.

Budapest, 2012. augusztus 6., hétfő (MTI) - Sikeresnek tartja a Vidékfejlesztési Minisztérium a Vidéki Mustra elnevezésű péntekenkénti termelői piacot, amelynek több mint húszezres látogatószáma a szervezők véleménye szerint azt jelenti, hogy a vidék meghódította Budapestet.A szervezők pr-cégének hétfői közleménye szerint a programsorozat keretében - a nyár közepén elindított termelői piacon -, eddig mintegy 10.000 liter tejterméket és közel 1.000 kilogramm háztáji húskészítményt vásároltak a bel- és külföldi érdeklődők. Ez messze felülmúlta az előzetes elvárásokat.

A Vidéki Mustra első hat vásárnapján hosszú sorok álltak a standok előtt. "Az árusok estig szinte a teljes árukészletüket eladták. Ez is mutatja, hogy a fővárosban is igény van a kiváló minőségű, ízletes vidéki termékekre" - idézi a közlemény V. Németh Zsoltot, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkárát. V. Németh Zsolt szerint az ingyenes árusítási lehetőséggel a minisztérium kedvet akar csinálni ahhoz, hogy a termelők részt vegyenek a helyi piacokon.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!