Magyarország

2012.07.30. 15:53

Konzultáció - MSZP: a kormányfő szerint is százmilliárdos kárt okoz az unortodox gazdaságpolitika

Budapest, 2012. július 30., hétfő (MTI) - Az MSZP szerint előző heti konzultációsorozata végén már Orbán Viktor is belátta, hogy kormánya unortodox gazdaságpolitikája százmilliárd forintos nagyságrendű kárt okoz az országnak.

Budapest, 2012. július 30., hétfő (MTI) - Az MSZP szerint előző heti konzultációsorozata végén már Orbán Viktor is belátta, hogy kormánya unortodox gazdaságpolitikája százmilliárd forintos nagyságrendű kárt okoz az országnak.Erről Tukacs István, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának szocialista tagja beszélt hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, kiemelve, hogy a miniszterelnök a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vezetőivel folytatott múlt csütörtöki találkozóján nem tudta kikerülni a vállalkozók kritikáit. A politikus közölte: a kormányfő ennek hatására elismerte, százmilliárd forint volt az ára annak, hogy az IMF távol maradt az országtól. Vagyis Tukacs István szerint ennyit fizettek az adófizetők azért, hogy lehessen új adókat bevezetni, meg lehessen kerülni az EU szabályait és egy új IMF-megállapodást.

Hozzáfűzte, az összeg nagyságát jól mutatja, hogy a közszféra bérkompenzációja évente 60 milliárd forintba, az orvosok és egészségügyi dolgozók bérfejlesztése pedig 30 milliárd forintba kerül. Tukacs István kijelentette: az IMF-tárgyalásokra egyértelműen a kormány rossz, az ország működőképességét veszélyeztető gazdaságpolitikája miatt van szükség, ami miatt mára szinte minden elemző gazdasági visszaesést vár Magyarországon. Megjegyezte, Orbán Viktornak ennek tudatában inkább számot kellett volna vetnie kormánya kudarcaival, illetve be kellett volna mutatnia egy új, kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!