Magyarország

2012.07.25. 12:06

Falusi focipályán "talált" Zalában fantomcégeket az adóhatóság

Nagykanizsa, 2012. július 25., szerda (MTI) - Végrehajtás során derült ki egy zalai fémipari vállalkozásról, hogy tulajdonosainak - több más cégükkel - egy zalai falu focipályájának öltözőjében van a székhelye - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága szerdán az MTI-vel.

Nagykanizsa, 2012. július 25., szerda (MTI) - Végrehajtás során derült ki egy zalai fémipari vállalkozásról, hogy tulajdonosainak - több más cégükkel - egy zalai falu focipályájának öltözőjében van a székhelye - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága szerdán az MTI-vel.A fémmegmunkálással, fémszerkezet- és szerszámgyártással foglalkozó vállalkozás jelentős adótartozást halmozott fel, ezért jelentek meg a NAV végrehajtói a cég bejelentett székhelyén, amelyről a helyszínen derült ki, hogy egy kis falu focipályájának öltözője. A végrehajtók ottjártakor az épület üres volt, a cég működésére semmi nem utalt, a falon azonban egy rajzszöggel kitűzött gépelt papíron öt másik kereskedelmi és építőipari vállalkozás neve szerepelt.

A feltüntetett cégekről kiderült, hogy tulajdonosai azonosak az eredetileg keresett vállalkozás tulajdonosaival, de semmiféle működésre utaló jelet nem találtak a végrehajtók. A cégnyilvántartás adatai szerint az eljárás alá vont vállalkozásnak a székhelyén kívül nem is volt máshol telephelye.

A fémgyártó cég fél év alatt mintegy 60 millió forint áfakötelezettséget vallott be, de a feltüntetett összeget nem fizette be, ugyanakkor más adónemekben is nagyobb összegű tartozást halmozott fel.

Az adóhatóság szerint a társaságok sajátos székhelye megkérdőjelezi, hogy azok szabályszerűen működnek-e, ezért a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságát is értesítette. A NAV ugyanakkor kezdeményezte a keresett fémipari cég felszámolását is.

A NAV az MTI érdeklődésére - adótitokra hivatkozva - nem kívánta közölni a település nevét.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!