Magyarország

2012.07.26. 11:20

Beszámolt tevékenységéről a kormánynak az elszámoltatási biztos

Budapest, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Az elmúlt másfél évben 1434 bejelentés érkezett az elszámoltatási kormánybiztoshoz az előző kormányzati ciklushoz köthető ügyekben; Budai Gyulát szerdai ülésén hallgatta meg a kormány - tájékoztatta a Kormányszóvivői Iroda csütörtökön az MTI-t.

Budapest, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Az elmúlt másfél évben 1434 bejelentés érkezett az elszámoltatási kormánybiztoshoz az előző kormányzati ciklushoz köthető ügyekben; Budai Gyulát szerdai ülésén hallgatta meg a kormány - tájékoztatta a Kormányszóvivői Iroda csütörtökön az MTI-t.A közleményben az olvasható: az elszámoltatási és a korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztoshoz a jelentés szerint az elmúlt másfél évben 1434 bejelentés érkezett az előző kormányzati ciklushoz köthető visszás, vitatható ügyekben. A bejelentések alapján 107 esetben készült a nyilvánosság számára részben vagy egészben elérhető vizsgálati jelentés vagy feljelentés.

Budai Gyula beszámolója szerint mostanáig 46 kormánybiztosi feljelentés tárgyában van még folyamatban nyomozás, további négy ügyben a vádemelés megtörtént, így azok bírósági szakban vannak.

Az elindított eljárásokban összesen 47 személy szerepel gyanúsítottként. Jelenleg még tíz ügy van folyamatban.

Az elszámoltatás teljes egészében átlátható, az adatok a www.elszamoltatas.kormany.hu-n elérhetők - áll a közleményben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!