Magyarország

2012.07.19. 14:06

Az LMP arra kéri az államfőt, küldje vissza a Háznak a sárgacsekk-adóról szóló törvényt

Budapest, 2012. július 19., csütörtök (MTI) - Az LMP arra kéri Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a tranzakciós illetékről elfogadott törvényt, hanem további tárgyalásra küldje vissza az Országgyűlésnek.

Budapest, 2012. július 19., csütörtök (MTI) - Az LMP arra kéri Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a tranzakciós illetékről elfogadott törvényt, hanem további tárgyalásra küldje vissza az Országgyűlésnek.Scheiring Gábor, a párt országgyűlési képviselője csütörtöki közleményében úgy vélte: a sárgacsekk-adó újabb terheket rak az emberek és a vállalkozások vállára, jogi aggályokat vet fel és súlyos költségvetési kockázatokat tartalmaz.

Szerinte az ebből kalkulált bevétel összege a nemzetgazdasági miniszter rögtönzésén alapul, Matolcsy György ugyanis kalkulálta már azt 130 milliárd forintra, 283, 322 és 380 milliárdra is.

Az LMP ezért elutasítja a tranzakciós adó jelenlegi formáját, és a valódi spekulációs tranzakciós adó kivetését kéri számon a kormányon. A párt jogsértőnek tartja a jogszabály hatályának kiterjesztését is a Magyar Nemzeti Bankra, ami előzetes konzultáció nélkül zajlott.

"A törvényben rejlő bizonytalanságok miatt a 2013-as költségvetés futóhomokra épült, elfogadása pillanatában ezért meg is bukott. Ezzel Orbán Viktor miniszterelnök 10 pontos munkahelyvédő akcióterve is álommá vált" - közölte Scheiring Gábor.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!