Magyarország

2012.07.27. 14:13

A vízkiviteli engedélyek befagyasztását követeli a Jobbik

Budapest, 2012. július 27., péntek (MTI) - A Jobbik a magyarországi vízkiviteli engedélyek befagyasztását követeli; Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy felül kellene vizsgálni a kitermelési jogokat.

Budapest, 2012. július 27., péntek (MTI) - A Jobbik a magyarországi vízkiviteli engedélyek befagyasztását követeli; Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy felül kellene vizsgálni a kitermelési jogokat.A jobbikos politikus kiemelte: az ország vízkészlete egyre kevesebb, és ezt a vízvagyont veszélyeztetik a "külföldről érkező tőkés körök is". Éppen ezért kezdeményezi a Jobbik, hogy a magyarországi vízből készült termékek - ásványvizek, üdítőitalok - exportálását fagyasszák be, újabb kitermelési jogokat pedig ne adjanak egy átfogó felülvizsgálat elvégzéséig.

Az ellenzéki párt ugyanis visszamenőleges hatállyal vizsgálná, hogy milyen kitermelési jogokat szerezhettek meg társaságok az elmúlt időszakban, továbbá, hogy mennyiben tartják be a vállalatok a feltételeket és korlátokat. A Jobbik csak e felülvizsgálat után engedélyezné újra a vízkivitelt Magyarországról - tette hozzá Z. Kárpát Dániel.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!