Magyarország

2012.07.26. 16:19

A Jobbik üdvözli a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületről hozott törvényszéki döntést

Budapest, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - A Jobbik megelégedéssel nyugtázza a Gyulai Törvényszék tegnapi döntését, amelyben törvényesnek mondta ki a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület működését - írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a párt szóvivője.

Budapest, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - A Jobbik megelégedéssel nyugtázza a Gyulai Törvényszék tegnapi döntését, amelyben törvényesnek mondta ki a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület működését - írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a párt szóvivője.A Gyulai Törvényszék első fokon elutasította a Békés Megyei Főügyészségnek a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatására irányuló keresetét szerdán; a főügyészség az egyesület gyöngyöspatai és hajdúhadházi kisebbségi és emberi jogokat sértő tevékenysége miatt fordult bírósághoz.

A tárgyalást vezető Mucsi Erika törvényszéki bíró a kereset elutasítását azzal indokolta, hogy a felperes nem tudta egyértelműen bizonyítani a tanúvallomások és a bíróság elé tárt bizonyítékok alapján, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tevékenysége alkotmányba ütköző volt 2011 márciusában és áprilisában Gyöngyöspatán és Hajdúhadházon, illetve megsértette a Magyar Köztársaság nemzetközi egyezményekben vállalt kötelezettségeit, továbbá a működése nem felelt meg az egyesületi alapszabálynak.

Mirkóczki Ádám közleményében úgy fogalmaz: ezzel bebizonyosodott, hogy a "Gyurcsány- és Orbán-kormányok propagandájával ellentétben a tisztességes embereknek igenis jogukban áll segítséget kérniük és kapniuk civil szervezetektől akár személyi és vagyoni biztonságuk megőrzése érdekében is, ha azt a korrupcióval átszőtt rendőrség nem képes törvényi kötelezettségének megfelelően garantálni".

A törvényszék döntése alapján a Jobbik azt javasolja, hogy az "úgynevezett egyenruhás bűnözést vizsgáló eseti bizottság egyoldalú, a Fidesz–KDNP szájíze szerint megfogalmazott, nettó hazugságokkal teli megállapításait tartalmazó jelentés végre méltó helyére, a szemeteskukába kerülne". A párt szintén üdvözli az Emberi Jogok Európai Bíróságának azt a döntését is, mely jogellenesnek minősítette "a Gyurcsány-kormány rendőrsége által az Árpád-sávos zászló miatt történt előállítást" - teszi hozzá.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!