Magyarország

2008.10.09. 19:04

Daróczi: a kormány nem államosítja az OTP-t

<p>A kormányszóvivő határozottan és egyértelműen cáfolja azokat az értesüléseket, miszerint a kormány államosítaná az OTP-t és titokban felvásárolja a cég részvényeit - mondta a Független Hírügynökségnek csütörtökön Daróczi Dávid. A</p>

A kormányszóvivő hangsúlyozta, a kormány általánosságban is elutasítja azt a módszert, hogy titokban vásárolna részvényeket, és ennél a konkrét ügynél is ezt teszi. A Reuters hírügynökség csütörtökön olyan londoni pletykákról számolt be, melyek szerint egy állami mentőcsomag összeállításán dolgoznak az OTP számára, illetve hogy a pénzintézet államosítására készülnek.

A hírügynökségnek nyilatkozó devizakereskedők szerint ez közrejátszhatott az OTP részvények árfolyamának, illetve a forint délutáni zuhanásában. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX ugyanis 7,11 százalékos csökkenéssel zárt csütörtökön, az OTP-t pedig záráskor fel is függesztették, mivel az árfolyamvesztesége meghaladta a 10 százalékot.

A Reuters értesüléseit Csányi Sándor elnök-vezérigazgató is képtelenségnek nevezte. Valaki spekulál, és egy nem likvid piacon szeretné leszorítani a részvényárfolyamot - közölte a londoni székhelyű hírügynökséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!