Magyarország

2008.10.06. 17:42

A kormányfő elfogadta a közlekedési miniszter lemondását

<p>A miniszterelnök elfogadta a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, valamint a vasúttársaság elnökének lemondását a hétfő délelőtti vasúti baleset után - ezt maga Gyurcsány Ferenc jelentette be néhány perce a Parlamentben újságírók előtt.<BR /></p>

17,40 Nem a MÁV vezér, hanem az elnök távozik
A korábbi hírekkel szemben Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter mellett nem a MÁV Zrt. vezérigazgatójának, hanem elnökének lemondását fogadta el a miniszterelnök - pontosított Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Hozzátette, a tragédia után hárman, a miniszter, a vasúttársaság elnöke, illetve vezérigazgatója ajánlotta fel lemondását. Szabó Pál szakminiszter és Kamarás Miklós MÁV Zrt. elnök esetében Gyurcsány Ferenc elfogadta a lemondást, Heinczinger István esetében nem.

Gyurcsány Ferenc a Parlamentben újságírók előtt jelentette be döntését. Elmondta, hogy meghallgatta a minisztert, valamint a vasút vezetőit, és "az általános emberi felelősség kifejezéseként" fogadta el a két vezető lemondását. Gyurcsány Ferenc egyben együttérzését fejezte ki saját maga és kormánya nevében.


 A kormányfő szemmel láthatóan megrendülten közölte döntését. Elmondta, hogy meghallgatta a minisztert valamint a vasút vezetőit, és "az általános emberi felelősség kifejezéseként" fogadta el két ember lemondását. Gyurcsány Ferenc egyben együttérzését fejezte ki saját maga és kormánya nevében.

A kormányfő rövid nyilatkozatában azt mondta, hogy a közlekedési miniszter mellett a vasút elnöke mondott le, neveket azonban nem említett. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója mondott le a vasúti szerencsétlenség után, nem a társaság elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!