Magyarország

2008.10.14. 14:15

A kormány sajnálja, hogy egyedül a köztársasági elnök nem megy el a nemzeti csúcsra

<p>A kornány sajnálja, hogy Sólyom László nem megy el a nemzeti csúcsra - jelentette ki kedden Budai Bernadett kormányszóvivő. A szóvivő szerint a köztársasági elnök ezek szerint "nem találja olyan fontosnak a helyzetet, vagy a témát".</p>

A szóvivő megfogalmazása alapján az államfő rosszul ítéli meg, ha azt feltételezi, hogy nemzeti csúcson nem kompetens szakemberek vesznek részt. Minden meghívott elhozhatja a szakértőit, de a részvevők maguk is szakemberek, minden értelemben kompetens csapat ül asztalhoz - emelte ki Budai.

Sólyom László azzal indokolta távolmaradását: a meghívottak nincsenek a kellő szakértelem és információ birtokában ahhoz, hogy döntsenek például az euró hazai bevezetéséről, a szociális- illetve önkormányzati rendszer átalakításáról, az oktatás jövőjéről, vagy éppen a pártfinanszírozási rendszer átalakításáról.

Ezek olyan kérdések, amelyekről 18 éve nem tud megegyezni az ország. "Nehezen lehet elképzelni, hogy egy nem szakértői testület, egy nem megfelelő szakértői háttérrel ha nem is jogilag, de erkölcsileg jó döntéseket tudna hozni" - fogalmazott az államfő a Független Hírügynökségnek nyilatkozva..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!