Magyarország

2008.09.01. 08:35

Magára rántotta a forróvizet

<p>Miskolc - Gondatlan életveszély okozással vádolják azt a 23 éves asszonyt, akinek a kisgyereke magára húzta az asztalon hagyott forró vizet</p>

10:28: Bűnös

A Megyei Bíróságon percekkel ezelőtt ítéletet hírdettek a gyerekforrázásos arlói ügyben, gyakorlatilag a vádírattal megegyezően bűnösnek mondták az asszonyt életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt. A törvény ezt a bűncselekményt 5 évig terjedő börtönnel fenyegeti. A tények, a tanúvallomások alapján, annak ismeretében, hogy beismerő vallomást tett, azóta ujabb gyerekei születettek, a bíróság úgy ítélete meg, hogy 6 hónap fogházra ítélték, de a büntetés végrehajtását 1 évre felfüggesztette a taláros testület. A határozat azonnal jogerőssé vált, ezt tudomásul vette az ügyész, a vádlott és a védője is - tudtuk meg Dr. Martossy Györgytől a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség képviselőjétől.

 


2008.09.01.:

Megkezdődött a per szakértők bevonásával. Munkatársunk a helyszínen van, hamarosan videós beszámoló várható.


Akár ítélethirdetésre is sor kerülthet hétfőn a B.-A.-Z. Megyei Bíróságon az egy éve Arlón történt gyerekforrázásos ügyben. Az anyuka a konyhában tésztát főzött, és a forró vízzel teli lábast az asztal szélére rakta. Kisfia azonban a szobából észrevétlenül kijött és a mintegy hat liternyi gőzölgő vízzel teli edényt magára rántotta. A nő megpróbálta megakadályozni a bajt, de nem járt eredménnyel. Kisfia mellkasára, nyakára és más testrészére zúdult az égető folyadék tudtuk meg dr. Martossy Györgytől, a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

A könnyen átlátható és bizonyítható ügy befejező tárgyalasával azért kellett a tárgyalásmentes időszak végét megvárni, mert az orvosszakértő egy év eltelte uitán tudja megmondani, hogy keletkezett-e a gyereknek maradandó fogyatékossága , vagy sem. Annak idején ugyanis vérátömlesztést kapott és bőrátültetést kellett végrehajtani rajta. A már meglévő szakértői vélemény szerint közvetlen életveszélybe került az apróság a forrázás miatt , ami a megfelelő kórházi ellátás hiányában halálhoz is vezethetett volna. Az asszony beismerte a cselekmény elkövetését.

Sajókazán történt hasonló eset korábban, amikor a szekrény tetején lévő rezsón forralt vizet rántotta magára a lelógó vezeték megrántásával egy kisgyerek. Hosszú kórházi kezelésre szorult az apróság. Az asszonyt gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértéssel vádolta meg az ügyészség. Abban az esetben a bíróság tíz hónap felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki.

Kapcsolódó cikkek:

  • Majdnem bent égett lakásában
  • "Mit csinált a kerítésemmel és a gázzal...?" Gázcsonkot ütött el Sajóládon 2008.08.30.     
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!