Magyarország

2008.09.22. 08:40

Bíróság elé áll az osztrák gázoló

<p>A bécsi ügyészség vádemelésre tett javaslatot az osztrák rendőr ügyében, aki július 27-én éjjel halálra gázolt egy 19 éves magyar fiatalembert a 85-ös úton, Nagycenk határában.</p>

A gázoló először megállt megnézni a fiatalembert, néhány szót váltott egy szemtanúval, majd elhajtott. Egy ideig követte egy magyar autós, de végül egy mellékúton elvesztette a nyomát.

A cserbenhagyó másnap jelentkezett a rendőrségen. A vérében alkoholt találtak, de az osztrák rendőr azt mondta, hogy csak a baleset után ivott. Felfüggesztették állásából és egy osztrák lap szerint a jogosítványát is elvették. M

ég nem tudni, mikor lesz a tárgyalás, de ha elítélik, gondatlanságból elkövetett emberölésért három év börtönt is kaphat. A Blikk munkatársát egyébként feljelentette a gázoló zaklatásért, amiért az újságíró otthonában kereste. A lap munkatársát a hónap végén hallgatja ki az osztrák rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!