Magyarország

2008.09.10. 06:49

Barbora az áldozat, barátja felakasztotta magát

<p>A Kisalföld információja szerint felakasztotta magát Barbora Mrovčakova afrikai barátja.</p>

A 36 éves dél-afrikai férfi látta utoljára az eltűnt szlovák lányt. Szlovák portálok tényként közölték, hogy Barbora holttestét találták meg Újudvarnál. A nyomozók azt feltételezik, hogy a férfinak köze volt a gyilkossághoz. Az információkat a megyei rendőrség is megerősítette.

Hatalmas fordulat állt be a múlt héten hétfőn Újudvar közelében holtan talált lány ügyében. Szlovák hírforrások szerint a szlovák rendőrség jelenlegi fő gyanúsítottja Barbora Mrovčaková meggyilkolásában a hétvégén öngyilkosságot elkövető, 36 éves dél-afrikai Neville Naideo.

A szlovákok szerint az áldozat ugyanis a szlovák diáklány volt. A rendőrség feltételezi, hogy a lány megölésébe belekeveredett jó barátja, az átmenetileg Szlovákiában élő dél-afrikai. A férfi két nappal Barbora eltűnése után maga jelentkezett a pozsonyi rendőrségen, hogy ő vitte a lányt a Mudroňova utcáig, s ott útjaik elváltak. Mivel a környéket a nyomozók kutyákkal is átkutatták, de nem találták a lány nyomait, meggyanúsították a férfit.

Mindezt megerősítette a dél-afrikai anyósa, akinek a Mudroňova környékén van lakása, s Neville átmenetileg nála lakott. Úgy tudjuk, a nő azt állítja, hogy azon a napon a férfi szobája csupa vér volt. Amikor ezt meglátta, arra kérte az anyósát, hogy ha kérdezik azt mondja, a lány elment tőlük. Közben leesett a lépcsőn és megütötte a fejét.
A nyomozást vezető Károlyi Zoltán alezredes tájékoztatása szerint a szlovák nyomozók egyelőre annyit erősítettek meg, hogy Neville Naideo valóban felakasztotta magát.
- Kisalföld Online -

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!