Magyarország

2008.08.27. 09:09

Feljelentette volt vezetőit az APEH

<p>Feljelentette a kaposvári, volt vezető beosztású munkatársait az APEH.</p>

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Vám- és Pénzügyőrség Dél-dunántúli Regionális Parancsnoksága Pénzmosás és hivatali visszaélés miatt, ismeretlen tettes ellen nyomoz. Egyelőre tanúkat hallgatnak ki, és az iratokat vizsgálják át. "A belső vizsgálat lezárult, a szükséges intézkedéseket megtettük, azaz feljelentést tettünk a rendőrségen. De adótitokra és személyiségi jogokra való hivatkozással ennél többet nem mondhatunk" - mondta a Független Hírügynökségnek Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője.

Február végén négy kaposvári adóhivatali vezető munkaviszonyát szüntette meg az APEH. A Dél-Dunántúli Regionális APEH-igazgatóságon indított belső vizsgálat során azt állapították meg, hogy a vezető munkatársak helyzetükkel össze nem egyeztethető gyakorlatot folytattak, ezért elbocsátották őket. A hivatal közleményében akkor azt írta, hogy büntetőfeljelentés is tett azokban az esetekben, amelyekben bűncselekmény gyanúja merült fel, de bővebbet nem közöltek.

A nyomozást két hatóság folytatja. Az egyiket pénzmosás miatt a Vám- és Pénzügyőrség Dél-Dunántúli Parancsnoksága - mondta korábban a Független Hírügynökségnek Oletics Zoltán, a parancsnokság sajtófelelőse. A másikat hivatali visszaélés és egyéb más bűncselekmények miatt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság - tájékoztatta a hírügynökséget Zsobrák Péter, a rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Mindkét esetben ismeretlen tettes ellen nyomoznak: tanúkat hallgattak és hallgatnak ki, valamint hivatali okmányokat, iratokat vizsgálnak át. A négy elbocsátott vezetőt is tanúként hallgatták ki, őket eddig nem gyanúsították meg.

A két hatósággal párhuzamosan az adóhivatal is tart belső vizsgálatot - közölte Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője. Hozzátette: a négy vezető helyére belső átszervezés után új vezetőket neveztek ki. Az ügyről részleteket a vizsgálat lezárását követően mondanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!