Magyarország

2008.07.04. 17:41

Teljesen lezárják az Andrássy utat szombaton

<p>Budapest - A szombati rendezvények miatt pénteken este hat órától elszállítják az Andrássy úton parkoló autókat. A kocsikat az 56-osok terére viszik.</p>

Szombaton déltől nem jár a kisföldalatti sem, az Andrássy útra pedig senki nem hajthat majd rá. A fővárosban a hétvégi rendezvények miatt pénteken kora hajnaltól fokozott rendőri ellenőrzés van.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint tilos megállni pénteken este hat órától szombaton éjfélig az Andrássy út mindkét oldalán, valamint mindkét oldali szervizúton, és a Jókai téren körben. Szintén tilos megállni autóval az Andrássy úthoz közeli Hunyadi téren, a Csengery utca és Andrássy út felé eső oldalon, illetve körben az Oktogonon is. Az Aradi utca és a Király utca között, a Teréz körúton sem lehet parkolni. A XIV. kerületben az 56-osok terén a Hősök tere és a Városliget között, valamint a Műcsarnok mögötti területen is tilos lesz megállni kocsival.

Az otthagyott autókat a rendőrség elszállítja az 56-ok terének a Damjanich és Ajtósi-Dürer sor közötti részére. Az elszállított kocsikról a Forgalomirányító Központ 354-1899-es városi telefonszámán lehet érdeklődni.

Szombaton déltől nem közlekedik a kisföldalatti, 13 órától pedig a forgalom általános lezárására lehet számítani az Andrássy úton. A betorkolló utcákról nem lehet ráhajtani az útra. Kivétel ez alól a keresztirányú tömegközlekedés, de a BKV járatai a zárással érintett pontokon levő megállóhelyeket kihagyják.

A Dózsa György utat és a Bajcsy-Zsilinkszky utat 13 óra után is lehet használni. 15 órától rendezvények útvonalát - az Erzsébet tértől a teljes Andrássy úton át az 56-osok teréig - teljesen lezárják, ekkor a BKV járatok sem közlekednek arra. A teljes zárást a tervek szerint este 20 óráig tartják fenn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!