Magyarország

2008.07.03. 06:10

Halálos uborkaszezon

<p>Uborkaszezon van, nyomasztó hőséggel és nyomasztó halállal. Vajon a pihenni igyekvő döntés- és törvényhozóink közül elkezdett fészkelődni bárki is a hír hallatán? <strong>Nyéki Zsolt jegyzete<strong></strong></strong></p>

Mert az eset bizony a parlamenti padsorokig kiált: egy ember most éppen az uborkáját akarta megvédeni a tolvajoktól, de lehetett volna meggy, dinnye, traktor, autó, hétvégi ház, családi otthon. Ragaszkodni foggal-körömmel ahhoz, amiért megdolgoztunk, emberi ösztön – némelyeknél az is, hogy ezt elragadja másoktól. Hát ebből lesz a baj és a tragédia, amit csak tetéz, ha ezt nem kezeli helyén a törvény – mert akkor az egyén veszi a kezébe az irányítást, s ez veszélyes folyamatot indít el.

E folyamat megelőzésének, vagy most már inkább lefékezésének a felelősei a Parlamentben ülnek. Ahol a jogrendszer nem követi a társadalom igényeit, megjelennek a szélsőségek. Ezt persze kihasználhatja a politika, de ez aljas dolog, miként sunyi módon, az éjszaka leple alatt vagy éppen bandába verődve, erőfölényben ellopni más tulajdonát. Most is innen indult el a sajnálatos, tragikus eseményláncolat, ezt ne feledjük.

A parlamenti padsorokban vagy éppen a miniszteri bársonyszékben ülők egyszerűen az ítélkezés jogát veszítik el, ha irritáló joggyakorlást folytatnak. A halál tragédia, de az ilyen halál a kritikán aluli jogrendszer tragikus társadalmi következményeire hívja fel a figyelmet. S mennyi figyelmeztetés kell még, hogy a törvény végre szüljön már rendet ebben az országban?

Életével fizetett az uborkáért

Életét vesztette egy férfi, amikor hétfőn az éjszakai órákban Kesznyétenben két társával bemászott egy kertbe, hogy uborkát lopjon, s eközben áramütés érte őket, egyik társa súlyos, életveszélyes, a másik könnyebb sérülést szenvedett.
Meddig mehet el az ember a saját vagyonának megvédésében? Tovább...

Kapcsolódó cikkek:

  • A rendőrség tanácsai tolvajlások ellen
    A leghatékonyabb megoldás a megelőzés, ha ismerjük a tolvajok módszereit, könnyű elkerülni a lopást!
  • Ölt a maszek villanykerítés Kesznyétenben
    Az ingatlan tulajdonosa a területét a saját maga készített elektromos vezetékkel "védte", ehhez érhettek hozzá a behataló idegenek, akik közül az egyik azonnal meghalt, a másik súlyos sérülést szenvedett, még harmadik társuk könnyebben sérült meg.     

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!