Magyarország

2008.07.05. 10:38

Forgalomkorlátozások Budapesten a szombati rendezvények és demonstrációk miatt

<p>Budapest - Jelentős forgalomkorlátozások léptek életbe Budapesten a hétvégi rendezvények és demonstrációk miatt.</p>

A szombat délutáni a Meleg Méltóság Menet és a hozzá kapcsolódó ellentüntetések miatt Terézváros és Zugló egy részén pénteken délután hat órától már tilos parkolni. Szombat kora délután az egész Andrássy utat kordonokkal zárják el. A korábban a Tóth Gábor rendőrfőkapitány által elrendelt fokozott ellenőrzést is kiterjesztik, az ugyanis már pénteken nulla órától megkezdődött.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a hétvégi rendezvények miatt a rendőrség a tervezettnél egy nappal korábban, pénteken nulla órakor kezdi meg a főváros fokozott ellenőrzését. Főként a demonstrációk helyszíneit - az Andrássy út és a Hősök tere környékét - vizsgálják. A rendőrök kocsmákat is ellenőrizhetnek és a pályaudvarokon is több lesz a rendőr.

Szombatra jelentős forgalmi korlátozásokat vezettek be az Andrássy út környékén. rendőség azt javasolja, hogy akinek szombaton erre van dolga, legjobb, ha a www.police.hu oldalon szereplő, korlátozásokkal kapcsolatos közleményekből tájékozódik.

A hétvégi rendezvények miatt tilos megállni pénteken este hat órától szombaton éjfélig az Andrássy út mindkét oldalán, valamint mindkét oldali szervizúton és a Jókai téren körben. Szintén tilos megállni autóval az Andrássy úthoz közeli Hunyadi téren, a Csengery utca és Andrássy út felé eső oldalon, illetve körben az Oktogonon is. Az Aradi utca és a Király utca között, a Teréz körúton sem lehet parkolni. A XIV. kerületben az 56-osok terén a Hősök tere és a Városliget között, valamint a Műcsarnok mögötti területen is tilos megállni kocsival.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint ha szükséges, a rendezvények és demonstrációk környékén további korlátozások is lehetnek. Tafferner Éva elmondta, hogy szombaton kora délutántól a teljes Andrássy utat lekordonozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!