Magyarország

2008.07.09. 06:55

"Az ilyen embereket nem szolgáljuk ki"

<p>A&#160;rendőrök mentőszemélyzete elutasította egy beteg ellátását a melegfelvonuláson. A könnygáztól rosszul lett és a rendőrséghez tartozó egyik mentőhöz fordult szombaton a Meleg Méltóság Menet egyik résztvevőjének édesanyja, akit gúnyolódva utasított el a személyzet.</p>

Belső vizsgálat már indult, ennek eredménye még nem ismert. A felvonuláson szintén az egyik szervező szerint az országos mentőszolgálat egyik kocsijának személyzetével is voltak problémák.

A szombati Meleg Méltóság Menet egyik szervezője az RTL Klub Híradójának kedden azt mondta, hogy maga kísérte a rendőrséghez tartozó mentőhöz a könnygáztól rosszul lett asszonyt. A személyzet gúnyolta és azt mondták, hogy "Az ilyen embereket nem szolgáljuk ki". A rendőrség már hétfőn vizsgálatot indított az ügyben, eredmény egyelőre nincs.

Egy másik esetben egy pánikrohamos beteghez hívtak mentőt, ezúttal az Országos Mentőszolgálattól (OMSZ), hogy vigyék biztonságos helyre a sokkot kapott lányt. Őt végül a Felvonulási tér másik oldalára vitték, de a lány itt nem mert kiszállni a mentőből. Hadfaludy Judit, a felvonulás szervezője szerint a lány kétezer forintot adott mindenkinek a mentőben azért, hogy megvárják, amíg egy taxi érkezik, amibe őt át tud szállni.

Győrfi Pál az OMSZ szóvivője azt mondta, hogy teljes egyetértésben zajlott a beteg ellátása, fel sem merült semmiféle konfliktus, megbeszélték azt, hogy nem ott helyben száll ki, hanem egy kicsit arrébb viszik. A szóvivő azt is elmondta, hogy több esetben elég csak az autóban ellátni a beteget, nem kell kórházba szállítani. Szerintük ez is egy ilyen eset volt. ·
· Két rendőrautót szétvertek, könnygázt loptak a zavargók
· Kövekkel, molotov koktélokkal dobálják a rendőröket
· Összecsapás a Városligeti tónál - 40 felett az előállítottak száma
· Vegyi anyagokat, savakat foglaltak le
· Oszlatás a Hősök terén
· Megdobálták a rendőröket az Oktogonnál
· Rendőrségi kisbuszt gyújtottak fel a tüntetők
· Demszky Gábor nyilatkozatban áll ki a meleg felvonulás mellett
· Kóka János nyílt levele a melegfelvonulással kapcsolatban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!