Magyarország

2008.07.02. 14:10

A Fidesz törvénnyel csökkentene adót az áremelkedések ellen

<p>Az alapvető élelmiszerek és a távfűtés áfá-jának, valamint a benzin jövedéki adójának csökkentéséről szóló törvényjavaslatot nyújt be a Fidesz az Országgyűlésnek - jelentette be Orbán Viktor, az ellenzéki párt elnöke szerdán Budapesten.</p>

A pártelnök szerint az egész világra jellemző üzemanyag- és élelmiszer-áremelkedések miatt Magyarországon is egyre több család van nehéz helyzetben, ráadásul az államnak többlet adóbevételei származnak az áremelkedésekből. Orbán Viktor szerint ezeket az állami többletbevételeket vissza kell adni az embereknek, azt azonban pontosan nem tudta megmondani, hogy a Fidesz törvényjavaslata mekkora kiesést jelentene a költségvetés számára.

Az ellenzéki párt azt szeretné, ha a jövő szerdai házbizottsági ülés után összehívnák az Országgyűlés rendkívüli ülését, így akár már július végére elfogadhatják a Fidesz törvénycsomagját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!