Magyarország

2008.06.06. 18:57

Több mint ezren vonulnak a Trianon elleni megemlékezésen Budapesten

<p>Budapest - Ezernél is több demonstráló vonul a francia-, szerb- és amerikai nagykövetségekhez Budapesten.</p>

A tüntetők a Trianoni békeszerződés évfordulójára emlékező tiltakozó demonstráción vesznek részt. A rendezvény délután fél ötkor kezdődött volna az 56-osok terén a Regnum Marianum templomnál, de a hangosításhoz szükséges generátor hibája miatt egy órás csúszással kezdődött. A megmozdulást a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte.

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a résztvevők Trianon-ellenes jelszavakat skandálnak, attrocitás nem történt. A menetet a Magyar Gárda körülbelül 60-70 tagja és néhány rendőrautó kíséri. A tervek szerint először Franciaország, majd Szerbia, végül az Egyesült Államok nagykövetségeihez vonulnak.

A Trianoni Békeszerződés az I. Világháború végleges lezárása. A magyar küldöttség tagjai - mint vesztes fél képviselői - 1920 június 4-én írták alá és Magyarország ezután vesztette el területének nagy részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!