Magyarország

2008.06.11. 16:15

Érettségi tablókat semmisítettek meg

<p>Százhárom érettségi tablót semmisítettek meg a nagykanizsai Thúry György Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában, mert a tárolásra nem volt helyük, ahhoz pedig túl rossz állapotban voltak a tablók, hogy a falra tegyék őket.</p>

A kiselejtezett képek között vannak több évtizedesek és alig néhány évesek is. A megsemmisített tablókról a Zalai Hírlap írt szerdai számában.

Csordásné Láng Éva igazgató a Független Hírügynökségnek elmondta: amióta 1992-ben az intézmény új épületbe költözött előbb a padláson, majd a pincében, végül egy használaton kívüli osztályteremben őrizték a tablókat.

A falra azért nem tették ki őket, mert egyiknek sem volt üveg borítása, emiatt a diákok korábban megrongálták, összefirkálták a tablókat. Az igazgató hangsúlyozta, hogy a tablókat az elmúlt 16 évben sem diák, sem tanár nem kereste. Idén azonban több új osztályt is indítottak ezért szükségük volt a tanteremre, ahol a képeket őrizték, így nem volt más választásuk mint leselejtezni a 103 tablót.

A megsemmisítés előtt valamennyit lefotózták, a képeket bárki kikérheti az iskola archívumából. Tizenhárom, ötven évnél régebbi tablót azonban megőriztek. Ezeket az iskola saját költségén felújíttatja.

Az igazgató elmondta, hogy, bár az érettségi tablókat az iskolák őrzik, azok valójában az osztályközösségek tulajdonai, így rendbetételük, felújításuk az öregdiákok feladata.

Hozzátette: tapasztalatuk szerint az érettségizők többnyire csak addig törődnek a tablókkal, amíg azok elkészülnek. Gyakran a város kirakataiba ballagáskor kihelyezett tablókat is az iskolának kell visszaszállíttatni az intézménybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!