Magyarország

2008.06.11. 18:10

Narancssárga riasztás - bárhol lehet vihar

<p>Narancssárga riasztást adott ki szerda délután az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország döntő részére. Az éjfélig érvényes riasztás szerint bárhol lehet heves vihar.</p>

Tolna-, Baranya- és Somogy megyében kisebb fokozatú - citromsárga - a riasztás, de felhőszakadás ott is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán délután öt óra előtt nem sokkal adott ki narancssárga riasztást az ország majdnem teljes területére. Ez azt jelenti, hogy Tolna-, Baranya- és Somogy megyék kivételével bárhol előfordulhat heves zivatar.

A zivatarokat intenzív csapadék és 90 kilométer per órásnál erősebb széllökések kísérhetik. Előfordulhat jégeső is - olvasható a szolgálat internetes oldalán.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy délutánig egyedül Sopronból érkezett hír károkról.

Ott egy heves zivatar után több mint száz helyre hívták a tűzoltókat, pincéket öntött el a víz, de senki sem volt veszélyben.

  • Narancssárga riasztás nyugaton
  • Átjátszó toronyra másztak a menekültek Menekültek másztak a toronyba 2008.06.11.
  • Tornádo a város fölött?  Tuba Miskolc felett 2008.06.11.
  • Részeg tinik randalíroznak
  • Halálra éheztették gyermeküket
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!