Magyarország

2008.06.15. 15:02

Kormányszóvivő: a miniszterelnöki kabinet titkos programok helyett a nyilvánosságban hisz

<p>Budapest - A miniszterelnöki kabinet titkos programok helyett a demokráciában és a minél szélesebb körű nyilvánosságban hisz, ezért készült el a kormanyszovivo.hu internetes oldal.</p>

A kormányszóvivő ezzel arra reagált, hogy a Fidesz délelőtt felesleges pénzkidobásnak nevezte az új honlapot.

Az új internetes oldal esélyegyenlőséget termet az információhoz való hozzáférésben és lehetővé teszi, hogy a vidéki újságírók is azonnal híreket kapnak a kormányszóvivői tájékoztatókról és kérdéseket tegyenek fel - szögezi le közleményében Daróczi Dávid kormányszóvivő. Emellett a visszakereshető, kulcsszavas archívum szintén a sajtó munkáját teszi könnyebbé.
A közlemény hangsúlyozza, hogy a honlapon felhalmozott információk az adófizetők rendelkezésére állnak majd ellentétben azzal a gyakorlattal, amit például Orbán Viktor külföldi utazásainak film- és hanganyaga kapcsán folytatott a Fidesz kommunikációs stábja, amely súlyos tízmilliókat költött el ilyen célokra, ráadásul titokban.

A honlap 200 millió forintos költségével kapcsolatban Daróczi Dávid leszögezi, hogy a pénz körülbelül fele a szükséges hardverek beszerzésére ment el, illetve tartalmazza a szoftvereket és fejlesztési költségeit, továbbá a rendszer üzemeltetésének és feltöltésének első éves árát.

Daróczi Dávid megismételte azt is, hogy a Fidesz álbotrányokkal próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy Orbán Viktor 36 milliárd forintot akar kihúzni a nyugdíjasok zsebéből drasztikus megszorító csomagjával.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője vasárnap délelőtt feleslegesnek nevezte a honlapot, az árát pedig nagyon túlzónak titulálta. A politikus sajtóhírekre hivatkozva beszélt arról is, hogy a honlap elkészítéséhez pályáztatás nélkül 9 millió forintos megbízást nyert el Gyurcsány Ferenc egy korábbi üzlettársának, Honti Pálnak a cége. Ez utóbbira a kormányszóvivő közleménye nem tér ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!