Magyarország

2008.06.22. 08:39

Kánikula kommandó

<p>Annyi biztos: amióta Kondorosi Ferenc e magas hivatalt irányítja, azóta évszak nem múlt el kommandó nélkül. A tavaly év végi debütálásakor, advent idején rögtön a Csillagszóró kommandóval indított.</p>

Kemény idő van a lágy emberekre! Ez volt megboldogult nagybátyám szavajárása, ha a nap másodmagával kezdett sütni. Ám a legnagyobb kánikulában még ő sem igen nevezné lágy embernek Kondorosi Ferencet, az „Új rend és szabadság” program kormánybiztosát.

Annyi biztos: amióta Kondorosi Ferenc e magas hivatalt irányítja, azóta évszak nem múlt el kommandó nélkül. A tavaly év végi debütálásakor, advent idején rögtön a Csillagszóró kommandóval indított, barkanyíláskor pedig már a Kikelet kommandó szállt harcba, hogy minden rendben legyen a húsvéti sonkák és csokoládényulak háza táján.

E (fantáziátlan) fantázianevekkel ellátott kommandó – amelyben nyolc országos hatóság együttesen igyekszik ellátni feladatát, nevezetesen a fogyasztók védelmét – az összegzések szerint igen jól végezte dolgát. Télen és tavasszal is.

Most pedig itt a nyár. Az újbóli kommandó a Kánikula nevet viseli. Ezen fogyasztóvédelmi akció június utolsó napjától indul, s augusztus 25-ig tart. Górcső alá veszik a fürdőket, strandokat, vendéglátóegységeket és a taxisokat. Vizsgálják: a szolgáltatók betartják-e a számlaadási kötelezettséget és a higiéniás elvárásokat.

Azért, hogy lehetőleg egyetlen lakodalom, üdülés, gyermektábor se tartson tovább (másutt), mint amennyire eltervezték.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!