Magyarország

2008.06.16. 14:18

Klórgáz-ömlés miatt evakuálnak Bátán - gyerekeket is kiköltöztettek

<p>Még mindig szivárog a klórgáz a Tolna megyei Bátán, a helyi vízműtelepen. 210 embert - köztük óvodásokat - kellett ideiglenesen kitelepíteni - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. <BR /></p>

14 óra 17 perc 210 embert kellett kiköltöztetni  
Összesen 210 embert kellett kiköltöztetni a környező házakból, illetve a közeli óvodából a Tolna megyei Bátán, a helyi vízműtelepen szivárgó klórgáz miatt. A gázt tároló palack feltehetően elrozsdásodott és ezért kezdett el ereszteni. A szakemberek folyamatosan mérik a szivárgó klórgáz sűrűségét, és valószínűleg egy óra múlva már visszatérhetnek a lakók.

Eddig senki nem sérült meg és senki nem lett rosszul, azonban a mentősök a helyszínen vannak, és felkérték a lakókat, hogy ha bárki rosszul érzi magát vagy szédül, azonnal forduljon hozzájuk, vagy menjen el az orvoshoz.


A 125 kilogrammos klórgázpalack nem sokkal hétfőn reggel nyolc óra előtt kezdett szivárogni, a település vízműtelepének egyik épületében. A tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársai azonnal a helyszínre indultak és megállapították, hogy a palack szelepe romlott el. Később kiderült, hogy a szelepet a helyszínen nem tudják megjavítani, ezért meg kell várni amíg az összes gáz kiszökik, csak ezután tudják elszállítani. Ez a folyamat előreláthatólag délután két óráig tart. Addig a szivárgó palackot folyamatosan locsolják, így akadályozzák meg, hogy a gáz a levegőbe kerüljön.

Szentes György elmondta: összesen 210 embert kellett evakuálni, köztük egy óvodából a gyermekeket. A kiköltöztetett embereket a helyi művelődési házba vitték, ahol ivóvizet kapnak. A balesetben senki sem sérült meg, a lakók előreláthatólag délután két óra után térhetnek vissza otthonaikba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!