Magyarország

2008.06.04. 19:48

Jogszerű a VDSzSz-sztrájk

<p>Jogszerűek voltak a VDSzSz Szolidaritás által február elején megtartott sztrájkok. Ezt mondta ki a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság, a döntésről szóló két végzést szerdán küldték el a szakszervezetnek - olvasható a VDSzSz Szolidaritás közleményében. <BR /></p>

A Fővárosi Bíróság helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, ami jogszerűnek ítélte MÁV Zrt.-nél szervezett sztrájkot. Ugyancsak jogszerűnek ítélte az érdekképviselet munkabeszüntetését és követelését a MÁV-START ZRt. esetében is - szemben az első fokon eljáró bíróság végzésével, amely a szakszervezet 10 százalékos alapbérarányos kiszervezési pótlékra irányuló követelését jogellenesnek minősítette.

A sztrájk a bíróság döntése szerint nem volt jogellenes, mert nem ütközött a 2006 végén megkötött középtávú megállapodásba, és nem irányult annak megváltoztatására sem.

A VDSzSz Szolidaritás közleményében leszögezi, hogy követeléseik változatlanok: 10 százalék alapbérarányos pótlék a munkavállalóknak, valamint a MÁV Cargo ZRt. privatizációs bevételéből 250 ezer forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!