Magyarország

2008.06.18. 10:35

Ittasan várta betegét az ügyeletes orvos Győrben

<p>Zéró toleranciát rendelt el a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója, miután egy család azzal vádolta meg a kórházat, hogy az ügyeletes orvos ittas állapotban várt egy beteget. A szívinfarktusos hölgy később meghalt. <BR /></p>

Az ötvenöt éves kópházi nőt nemrég a soproni kórházban ápolták, ott derült ki, hogy hátsó fali szívinfarktusa van. A beszállítást követően 12 órával később mentőautóval a győri kórházba szállították. A hozzátartozóknak feltűnt, hogy az ügyeletes orvos összefüggéstelenül beszél és nem tud döntést hozni. A beteget  csak másnap reggelre írta ki az orvos szívkatéteres műtétre, amire már nem kerülhetett sor, mert az asszony reggelre meghalt.

A család követelte a biztonsági szolgálattól, hogy szondáztassák meg az orvost, ezt meg is történt. Így két szondát is a jegyzőkönyvhöz mellékeltek a biztonságiak, ezek a kórház páncélszekrényében vannak. Az asszony férje feljelentést tett a rendőrségen, a kórházban pedig belső vizsgálat indult.

Dr. Varga Gábor főigazgató zéró toleranciát hirdetett, folyamatosan ellenőrizni fogják az orvosokat munkaidő alatt. A Győr- Moson- Sopron megyei Rendőr- főkapitányságon szerdán délelőtt tartanak sajtótájékoztatót az ügyben, de az orvos ittassága miatt nem büntethető, ez etikai kérdés- mondta a Független Hírügynökségnek Kocsis Tünde sajtóreferens.
· Műtét közben aludt el az orvos
· 25 évig élt törlőkendővel a gyomrában
· Bőrkorrekció helyett mellnagyobbítás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!