Magyarország

2008.06.18. 20:47

Ezúttal sem ért egyet felmentésével Takács Imre

<p>Budapest - Ugyanazt az indokot kapta az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól Takács Imre, amit kilenc hónappal ezelőtt, első felmentésekor.</p>

Az Iparművészeti Múzeum volt főigazgatója elmondta, hogy nem szeretné nyilvánosságra hozni, hogy mivel indokolta második, június 9-i felmentését a tárca. Azt azonban leszögezte, hogy ezúttal is a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordul.

Takács Imre főigazgató vezetői megbízatását először tavaly augusztus 31-én vonta vissza Hiller István oktatási és kulturális miniszter, a felmentett vezető szerint jogtalanul. Ezután a Fővárosi Munkaügyi Bíróság április 17-én elsőfokon meghozott döntése megállapította, hogy a vezetői megbízatás visszavonása jogellenes volt és elrendelte, hogy Takács Imrét helyezzék vissza a múzeum főigazgatói munkakörébe. Mivel az Iparművészeti Múzeum a meghatározott időn belül nem fellebbezett a döntés ellen, így június 6-ától ismét Takács Imre töltötte be a posztot.

A munkáltatói jogkört gyakorló Hiller István oktatási és kulturális miniszter azonban június 9-étől ismételten felmentette a főigazgatót. A tárca közleménye szerint ugyanis a munkaügyi bíróság alaki, formai kifogások miatt semmisítette meg azt az intézkedést, amellyel felmentettékTakács Imrét.

A közlemény szerint azonban az ilyen fontosságú költségvetési intézmény vezetésére való alkalmasság nem alaki, hanem tartalmi kérdés. A miniszter gazdasági-pénzügyi szabálytalanságokkal indokolta döntését. Ezt június 12-én Takács Imrének írásban is indokolta. A felmentett főigazgató szerint ez az indoklás szó szerint megegyezik a kilenc hónappal ezelőtt kapottal.

A felmentett főigazgató továbbra sem ért egyet az indoklással, és kérte a tárcát, hogy ne hozza azt nyilvánosságra. Takács Imre a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy ezúttal is Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!