Magyarország

2008.06.13. 13:31

Előzetesben az esztergomi polgármester házának felgyújtói

<p>Harminc napra előzetes letartóztatásba került az a négy férfi, akiket Meggyes Tamás esztergomi polgármester autójának és házának felgyújtásával gyanúsít a Nemzeti Nyomozó Iroda. <BR /></p>

Bartha László szóvivő a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a gyanúsítottak előzetes letartóztatásáról az Esztergomi Városi Bíróság döntött pénteken délelőtt. A gyújtogatóknak rongálás miatt kell felelniük. A nyomozóiroda csütörtöki közleménye szerint még vizsgálják, hogy pontosan ki volt a felbujtó, ki a szervező és ki a végrehajtó.

Az öt gyanúsított közül négyet kedden fogtak el, ötödik társuk egy korábbi ügye miatt börtönben ül, ellene is rongálás miatt indult eljárás.

A Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy egy helyi vállalkozó érdeksérelme áll a fideszes polgármester épülő házának és szolgálati kocsijának felgyújtása hátterében. Az NNI ennek kapcsán annyit közölt, hogy a vállalkozó szerint az esztergomi polgármesteri hivatal egyik döntésével kárt okozott neki.

Mint a Független Hírügynökség hírül adta, az egyik férfit Dunaharasztiban vették őrizetbe. A gyanúsított elfogása közben az egyik kommandós fegyvere véletlen elsült, és könnyebb sérülést okozott a nyakán.

Meggyes Balázs sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ez egy összehangolt támadássorozat része volt, az őt megbuktató kampány része. Hozzátette, hogy az ügy még februárban indult el, amikor a felbujtó egy másik esztergomi ismerősével megkereste Pócsföldi József képviselőt, hogy több millió forintot fordítanának arra, hogy feloszlassák a testületet és ezzel egyidőben megbuktassák őt is. A lejárató kampány részeként megpróbáltak a megyei rendőrkapitányságon és a Nemzeti Nyomozó Irodánál kompromittáló iratokat beszerezni, vásárolni - állította Meggyes Balázs polgármester.

A  fideszes polgármester lakótelepi lakása előtt álló, önkormányzati tulajdonban lévő kocsiját április 8-án hajnalban gyújtották fel. Ezzel majdnem egyidőben lángra lobbant a belvárosban épülő, már majdnem kész háza is, több mint 10 milliós kára keletkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!