Magyarország

2008.06.30. 19:31

Belső vizsgálat a gyerekkórházban

<p>Átvizsgálják a Heim Pál Gyermekkórház teljes elektromos rendszerét azután, hogy péntek este két órás áramszünet volt.</p>

Az intenzív osztályon két gyereket kézzel kellett lélegeztetni, mert leálltak a gépek. A pótgenerátor pedig nem kapcsolt be. Az Elektromos Művek szerint nem ők tehetnek az áramszünetről, a kórházban viszont pont az ellenkezőjét mondják - számolt be az RTL Híradó hétfő este.

Összességében csaknem két órán át volt áramszünet - ennyi ideig kellett az intenzív osztályon két gyereket kézzel lélegeztetni a nem működő gépek helyett. A hiba az Elektromos Művek szerint nem náluk volt.

Boross Norbert, az ELMŰ szóvivője azt mondta, hogy mind a két vezeték végén rendelkezésre állt az energia, így valahol a belső rendszerben kell a hibát keresni.

A kórház szerint viszont áramszünet volt. Évente kétszer karbantartják a rendszert - ez mindenhol a kórház felelőssége, semmilyen hatóság nem ellenőrzi, hogy elvégezték-e. Itt, a hiba az ellenőrzés ellenére is bekövetkezett. Igaz, a kapcsoló 27 évig jól bírta.

A fővárosi kórházak nagy részére ez az állapot jellemző. Van, ahol 100 éves épületben működik az ellátás. Ott gyakrabban előfordulhatnak ilyen problémák - ezt a fenntartó Fővárosi Önkormányzat is elismeri.

Horváth Csaba, főpolgármester-helyettes szerint az összes kórház műszaki és összes humánerőforrás problémáját átvilágítják, ennek a munkának októberre el kell készülnie.

Az ígérik, hogy ez alapján nekilátnak majd a korszerűsítésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!