Magyarország

2008.05.11. 18:36

Teltház a Fertő-tónál - egyre több a magyar turista

<p>Beindult a szezon a Fertő-tónál. A part menti településeken akár a megtelt táblát is kirakhatnák, annyi volt a turista eddig a pünkösdi hétvégén.</p>

Legtöbben Németországból és Ausztriából utaznak ide, sokan közülük csak azért, hogy körbebiciklizzék a Fertő-tavat.

A korábbi évekkel ellentétben idén egyre több a környéken a magyar turista. Sokan Budapestről érkeztek a pünkösdi hosszú hétvégére. Szakemberek szerint a Fertő-tó évek óta nem volt ilyen jó állapotban, azért is ilyen népszerű most. A kedvező időjárásnak köszönhetően tavalyhoz képest 10 centimétert emelkedett a víz szintje.

Idén először vízimentők ügyelnek a parton a biztonságra, sőt a strandon az iszapot is kikotorták. Előny még, hogy az itteni árak alacsonyabbak mint a Balatonnál. Egy korsó sört 300, egy palacsintát 140, egy lángost pedig már 200 forintért meg lehet kapni.

A vendéglátósok szerint a mostani roham még csak a kezdet. A vendégeknek fontos a magyar vendégszeretet, az árak is befolyásolják őket, de azért többet várnának el a Fertő tótól és környékétől - mondta a Független Hírügynökségnek Rabi Szilárd büfés. Például azt, hogy Balf és Fertőrákos között is építsenek a kerékpárutat, és a tóparti településeken még több rendezvény legyen a nyári hónapokban - tette hozzá.

Ebben a szezonban egyébként már szinte minden hétvégén kínálnak valamilyen érdekes programot a Fertő-parton. A helyiek szerint hosszú idő után most tényleg komoly esély van arra, hogy ez a térség legyen a nyári szezonban a harmadik legkedveltebb hazai turisztikai célpont, Budapest és a Balaton után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!