Magyarország

2008.05.01. 12:25

Több száz biciklis indult egy vonalból a Buda Maraton versenyen

<p>Több mint 700-an neveztek az idei Buda Maraton és Buda Mountain Bike Majális biciklis versenyeire csütörtökön.</p>

Az immár hatodik alkalommal megrendezett esemény különlegessége, hogy egy vonalból rajtolt több száz biciklis, ami Európa-szerte is ritkaságszámba megy. A Hármashatár-hegyen tartott maratonon a bringások 42, 21 és 10 kilométeres távok közül választhattak.

Hatodik éve rendezik meg a Buda Maraton és Mountain Bike Majálist a Hármashatár-hegyen csütörtökön. Ez tulajdonképpen a hegyikerékpárosok táborának szezonnyitó rendezvénye. Egyre nagyobb az érdeklődés a biciklis maraton iránt: idén a gyerek és a felnőtt veresenyekre összesen 760-an neveztek, tavaly még csak 580-an - mondta a Független Hírügynökségnek Harangvölgyi András, főszervező.

A biciklisek 42, 21 és 10 kilométeres távokon indulhattak. Harangvölgyi András kiemelte: a verseny leglátványosabb része az egy vonalból rajtoló több száz biciklis, erre Európában is kevés példa van.

A Buda Maraton nézőit sörsátor és koncertek, az iskolásokat gyermekversenyek, a családokat ügyességi pályák várják. A szervezők becslése szerint idén 5-6 ezer látogató vesz részt a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!