Magyarország

2008.05.11. 09:30

Rá kell gyúrni a szóbeli érettségire!

<p>A könnyűnek nemigen mondható írásbeli érettségik után, valamint az új pontszámítás miatt kiemelt jelentőssége lesz a szóbeli érettségiknek.</p>

A jó szereplés több tényezőtől is függ, de leginkább a vizsgadrukk legyőzése segíthet – állítja a Diáktanító.hu vezetője.

A hét elején megtartott főbb, minden diákot érintő érettségik után kijelenthető, hogy a diákokkal nem bántak kesztyűs kézzel a vizsgasorok készítői. A nehezebb írásbeli mellett nem elhanyagolható, hogy a végzősök többségének ez volt az első igazi megmérettetése, ami csak a későbbiekben javítható, ellentétben az iskolai dolgozatokkal, amik akár a következő órákon felelet formájában javíthatóak. Ezt a terhet nem a diákok jó részre nehezebben viseli, mint azt sokan gondolnánk.

„Tapasztalatunk alapján a szülők többségének nincs ideje, vagy nem tud segíteni a valétálóknak a felkészülésben, holott nagyon fontos, hogy legyen valaki a diákok mellett, aki tud segíteni, magyarázni, emlékeztetni a korábban megtanultakra, azt gondolom ebben tudunk igazán segíteni. A szóbelik előtt pedig a vizsgadrukk legyőzése és a nyugodt készülés az elsődleges. A Diáktanítók segítenek a tételek vázlatos formáinak elkészítésében, a tanulásban és nem utolsó sorban megnyugtatják a diákokat.”

Mint ismeretes az idei évtől az érettségi egyben gyakorlatilag felvételi is, így egy lehetősége van a diáknak felkészülten a maximumot nyújtani. „Sok diák érett annyira, hogy a terhet elbírja és maga fel tudjon készülni, ahol pedig ez még nem alakult ki kellőképpen, ott segíthetnek a Diáktanítók.”

Forrás: diaktanito.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!