Magyarország

2008.05.11. 08:08

Menetrend, nyitvatartás pünkösdkor

<p>A Pünkösdi ünnep miatt módosított menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok a MÁV START és a GYSEV vonalain.</p>

Vasárnap az ünnepnapi menetrend lesz érvényben, míg május 12-én (hétfő) a vasárnapi, május 13-án (kedd) pedig a hétfői rend szerint közlekednek a MÁV szerelvények. Az eredeti menetrend szerdától áll ismét helyre.

A megnövekedett ünnepi forgalom miatt a legnagyobb forgalmú vonalakon a MÁV-START Zrt. szükség esetén több kocsival látja el a vonatokat. Az utasoknak azt javasolják, hogy menet- és helyjegyeiket elővételben vegyék meg, illetve indulás előtt tájékozódjanak az ünnepi menetrendről a helyi tarifával hívható 06-40/ 49-49-49-es információs telefonszámon.

A Pünkösdi hétvégén Nyugat-Magyarországon, a GYSEV vonalain is ünnepi menetrend lép életbe. Május 11-én (vasárnap) ünnepnapi, május 12-én (hétfő) a vasárnapi, míg május 13-án (kedd) a hétfői rend szerint járnak a szerelvények a Győr-Sopron, a Sopron-Szombathely, valamint a Szombathely-Körmend-Szentgotthárd útvonalakon. A kényelmesebb utazás érdekében a GYSEV is több kocsival látja el a szerelvényeket. Az utasok az állomásokon található információs pultoknál és a www.gysev.hu honlapon tájékozódhatnak az ünnepi menetrendről.

Változik az üzletek nyitvatartása Pünkösdkor
Az üzletek többsége vasárnap és hétfőn nem nyit ki, de nyitva lesznek a non-stop kis üzletek, a benzinkutak, a virág- és édességboltok, a kiemelt idegenforgalmi helyek kis üzletei, valamint a vendéglátóipari egységek és a szórakozóhelyek. Aki elfelejtette beszerezni az alapvető élelmiszereket, Pünkösdkor ezekben a kis boltokban pótolhatja a mulasztást.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség honlapján arra hívják fel a figyelmet, hogy a nyitvatartást és annak változásait kötelező kiírni az üzletekben, szolgáltató helyeken. A szokásos nyitvatartási rend május 13-án, kedden áll helyre.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!