Magyarország

2008.05.31. 18:59

Magyarországon még mindig az olcsóbbakat választják

<p>Az utasbiztosítást kötők háromnegyede 10-20 millió forintos fedezetű, "középkategóriás" biztosítással indul külföldre - derül ki a Netrisk.hu felméréséből.</p>

Minden ötödik ügyfél a minimális, 2-3 millió forint értékű csomagot választja, és továbbra is sokan döntenek a legolcsóbb biztosítás mellett. A 100 millió forintnál is magasabb egészségbiztosítási fedezetet nyújtó, exkluzív szolgáltatásokra a külföldre indulók alig 7 százaléka tart igényt.

A Netrisk.hu összesítése szerint a külföldi utazások átlagos időtartama nyolc nap, utasbiztosításra pedig az interneten szerződők jelenleg 3074 forintot költenek fejenként. A biztosítási díjat a legtöbben (72 százalék) bankkártyával, 21 százalékuk banki átutalással rendezi. Postai utánvéttel, vagy készpénzzel ma már csak százból heten fizetnek. A biztosítást többnyire az indulás előtti héten, hat nappal a nyaralás előtt kötik meg.

A tapasztalatok szerint dinamikusan nő az interneten utasbiztosítást kötők száma, de a legtöbb szerződést továbbra is utazási irodákban kötik. Pedig az utasbiztosítások árában, illetve az általuk nyújtott szolgáltatásokban rendkívül nagyok lehetnek a különbségek - írja a Netrisk.hu.

Egy négytagú, két kisgyermekkel utazó család legolcsóbb utasbiztosítása a Netrisk.hu portálon nyolc napra 7 ezer, a legdrágább 25 ezer forint, ami nem egész négyszeres árkülönbség. Az egészségbiztosítási fedezet értéke ugyanakkor a "fapados" és "top" kategória között több mint hatvanszoros.

  • Biztosítás – biztonság?
  • Síbaleset külföldön
  • Utazzunk! De hova?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!