Magyarország

2008.05.01. 10:49

Játékfegyverrel akartak kirabolni egy boltot budapesti tinédzserek

<p>Budapest - Fegyveres rablást akart végrehajtani egy 14 és egy 17 éves fiatal szerdán, Budapesten. A tinédzserek egy XVII. kerületi telefonüzletben fegyvert fogtak az eladónőre és a bevételt követelték.</p>

A megtámadott nő azonban hangosan segítségért kiáltott, ezért a fiúk elszaladtak. Nem sokkal később a rendőrök elfogták őket, egyikük hátizskjából előkerült a "fegyver" is, amiről kiderült, hogy egy műanyag játékisztoly.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint szerdán délelőtt két fiatal ment be a XVII. kerületi Pesti úton lévő telefonüzletbe és az eladónő elmondása szerint fegyverrel fenyegetőzve a bevételt követelték. A nő azonban hangosan segítségért kiabált, mire a fiúk megijedtek és elfutottak. Alig másfél órával később, forrónyomos üldözés után a személyleírás alapján a rendőrök a közelben elfogták a két fiatalt.

Kiderült, hogy egy 14 és egy 17 éves fiú akarta kirabolni a boltot. A fiatalabbik fiú hátizsákjából előkerült egy műanyag játékpisztoly, amit a támadáshoz használtak. A két fiatal szabadlábon várhatja az ellenük rablási kísérlet miatt indított eljárás végét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!