Magyarország

2008.05.15. 12:54

Újabb bomba az Infoparknál

<p>Lezárják a Lágymányosi hidat, a pesti oldalon kiürítik a Nemzeti Színházat, és a Művészetek Palotáját is a budai oldalon található Infopark területén lévő építkezésen csütörtökön talált egy tonnás, II. világháborús bomba miatt.</p>

A lezárások fél egyig megtörténnek, a tűzszerészek ezután kezdhetnek az érdemi munkába.

A Honvédelmi minisztérium sajtóügyeletese a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy az infoparki építkezésen - a Lágymányosi híd budai hídfője közelében - délelőtt talált egy tonnás bomba miatt lezárják a hidat, a vasúti hidat és a pesti oldalon kiürítik a Művészetek palotáját illetve a Nemzeti Színházat. A Dunán is megszüntetik a vízi közlekedést. A pesti oldali lezárások miatt valószínűleg a HÉV sem fog közlekedni. A lezárások délután fél egyig megtörténnek, a tűzszerészek utána kezdhetnek csak érdemi munkába a bombával.

Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a Lágymányosi hídra vezető Könyves Kálmán körutat már a Mester utcánál lezárják. A Soroksári utat a Máriássy utcáig zárják le. A bomba kiemelésének és hatástalanításának időpontját, a lezárások végét egyelőre nem lehet tudni.

Az Infoparknál lévő építkezésen szerdán is találtak bombát. Az fele akkora volt, mint a mai lelet, akkor csak a budai oldalt zárták le és késő délutánra sikeresen elszállították a tűzszerészek a robbanószerkezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!