Magyarország

2008.05.21. 10:01

Figyel a jelekre?

<p>Nem hallotta az óra csörgését, vagy csak visszaaludt – nem is emlékszik rá. Sietve ugrott ki az ágyból, gyors tisztálkodás után kocsiba ült, bekapcsolta a rádiót, ahol az éppen aktuális üzemanyagár emelésről beszéltek – pedig tankolni kellene – nem is vette észre, hogy idegesen dobol a kormányon, mert nem vált az a rohadt lámpa.</p>

Elindult, amikor a gyerek megszólalt, - elfelejtettem mondani, ma szülői értekezlet lesz – persze biztos megint valami disznóságot titkolnál el – de nem morgott  rá. A suli elől indulva csörgött a mobil, a főnök hívta  (valami nem fontos, de tudd, hogy ki a vezér ) telefonnal, miközben egy sziréna harsant mögötte. A rendőr persze kiszúrta, hogy kézben tartott mobillal telefonál. Feljelentés lesz.

Beérkezve a munkahelyre azon gondolkodott, nem tud délután elmenni az anyjához, pedig megígérte, kellene valami rendet tenni a régi lomos kamrában, de nem lesz idő rá – majd ezért is kap egy letolást. A büfében előtte fogyott el az a finom és olcsó szendvics, neki már csak a drágából jutott, az üdítő a meghibásodott hűtő miatt langyos, erre elcsattant és lehordta a büfést. Ő visszaszólt, mire dühöngve vágta be a büféajtót.

Persze összekapott a kollégákkal, a főnökkel, mert délután hamarabb távozott, hogy mégis odaérjen az anyjához. Délig a harmadik kávét vágta be, amitől folyamatosan remegni kezdett a gyomra, és nem vette észre, hogy mikor kezdett remegni a keze. Egy kicsit homályosabban látott, - de majd elmúlik – amikor eszébe jutott a szülői értekezlet. Felhívta a párját, akivel elvitatkoztak azon, hogy ilyenkor kié is a gyermek. Még pénzt kell kivenni az automatából, mert határidős több számla is. Egyre kevesebb pénzből kellene egyre többet fizetni. És ez így megy minden nap – milyen jó lenne egy világtól távol eső lakatlan sziget, ahol nincs semmi, és senki, aki idegesítené.

Hány ember éli meg ugyanezt, és hány ember érzi, hogy jó lenne valahol távol?

Észre sem vesszük, hogy a mindennapi stressz hogy épül be életünkbe, hogy eszi a szervezetünket, mikor alakul ki a folyamatos nyomásból szervi elváltozás, mikor alakul át visszafordíthatatlan lelki elváltozássá. Ön figyel a jelekre, felismeri őket? Önt mi bosszantja? Mondja el véleményét a fórumunkon!

Kapcsolódó cikkek:

  • Pszichoterror a munkahelyen
    A munkavédelmi felügyelők már vizsgálják, hogy a vállalkozások felmérik-e, mekkora stressz éri a napi munka során a dolgozókat - tájékoztatta a Világgazdaságot az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség.

  • A legstresszesebb állások 
    Az egészségügyben dolgozók, a tanárok, a szociális gondozók, az ügyfélszolgálati munkatársak, a vendéglátósok, a rendőrök, a szakértői szinteken dolgozó menedzserek, a közszolgák – ez a stresszes foglalkozások rangsora.

  • Nem jön álom a szemére
    Éjjel többször is felriad, kiveri a víz, vagy kalapál a szíve? És reggel ólmos fáradtsággal kászálódik ki az ágyból? Nincs egyedül ezzel, tíz országban végzett kutatások szerint ugyanis minden második ember kisebb-nagyobb alvásproblémával küzd.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!