Magyarország

2008.05.19. 18:54

A parlament előtt az egészségbiztosítási törvény visszavonása

<p>Hétfőn este megkezdődött az Országgyűlésben az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény felülvizsgálatáról szóló törvényjavaslat általános vitája, amelyből kiderült: a kormány nem tett le az egészségbiztosítás érdemi átalakításáról, azonban a februárban koalíciós többséggel elfogadott javaslatot visszavonják.<BR /></p>

Székely Tamás egészségügyi miniszter expozéjában elmondta: a felülvizsgálatról szóló törvény pontot kíván tenni az eredeti törvény kapcsán kialakult társadalmi és politikai megosztottságot eredményező vita végére. A tárcavezető hangsúlyozta: az új javaslat csak azokat a rendelkezéseket tartaná meg az eredeti törvényből, amelyek hatályon kívül helyezésével megszűnne a szabályozás az adott területen.

Székely Tamás ugyanakkor leszögezte: a kormány továbbra is kitart a területi egyenlőtlenségek felszámolása, a szektorsemleges finanszírozás erősítése és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) valódi biztosítóvá alakítása mellett. A miniszter elmondta: ehhez azonban szoros egyeztetésre van szükség a politikai, szakmai és társadalmi szereplőkkel. Székely kiemelte: június 30-ig lezárul a széles körű egyeztetés és ő a kormány asztalára teszi a leendő új törvényi szabályozás kereteit. A miniszter hangsúlyozta: csak olyan előterjesztést tesz majd, aminek van szakmai és pénzügyi fedezete, és amit az érintettek is támogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!