Magyarország

2008.04.30. 06:19

Ön egy győztes városban él?

<p>Miskolc leszámolt az "acélváros" arculattal, Siófok már nemcsak nyáron vonzza a turistákat, Balatonfüred pedig ideális pihenőhely a nyugalomra vágyóknak - derül ki egy friss kutatásból. Ez a három város lett a Városimázs Toplista 2007 nyertese.</p>

Az Image Factory és az Observer Médiafigyelő azt vizsgálta, hogy 2006 októbere és 2007 októbere között hogyan javítottak arculatukon itthon a 10 ezer főnél nagyobb városok.

A települések méretétől függően három kategóriában hirdettek győztest kedden, annak alapján, hogyan szerepeltek a lapokban, rádiókban, tévékben és az interneten.

A megyei jogú városok közül Miskolc szerepelt a legjobban. A borsodi megyeszékhelynek sikerült elérnie, hogy már nem az iparváros képe ugrik be róla az embereknek elsőként, hanem például az Operafesztivál vagy a Kocsonyafesztivál - mondta Bognár Ákos, az Image Factory kreatív igazgatója. A második helyen Szeged végzett, míg a harmadikon Debrecen.

A közepes városok közül Siófok lett az első. A balatoni város még mindig a fiatalokat vonzza ugyan elsősorban, de már nemcsak nyáron, hanem egész évben kínálnak nekik programokat. Esztergom végzett a második, míg Hajdúszoboszló a harmadik helyen.

A felmérés szerint a kisvárosok közül Balatonfüred javított a legtöbbet arculatán a vizsgált időszakban. A vitorlásverseny, az Anna-bál továbbra is sok turistát vonz. A Balaton északi partján fekvő város továbbra is inkább az idősebbeknek vagy a nyugalomra vágyóknak ideális üdülőhely. A kisvárosok között Fót végzett a második, Kőszeg pedig a harmadik helyen.

  • Indul a szezon a Balatonnál
  • Májustól előre jelzi a káros napsugárzást az OMSZ
  • Cartmannel az egy százalékért
  • Vonattal ütközött autó  Halálos vonatbaleset 2008.04.29.

  •  Video

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!