Magyarország

2008.04.01. 11:00

Milliós cigarettafogások a határon

<p>A Tornádó együttműködés keretében egyetlen éjszaka alatt több mint tízmillió forint értékben foglaltak le csempészcigarettát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészei.</p>

Keddre virradó éjszaka a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség járőrei Magosliget térségében hőkamerával vettek észre nagy ládákat cipelő személyeket. A rendőrök öt ukrán állampolgárságú férfit a helyszínen elfogtak, és lefoglalták a ládákban lévő összesen 27.500 doboz cigarettát is. Néhány csempésznek sikerült visszamenekülni a határ túloldalára, ahol az ottani hatóságok fogták el őket.

A Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség járőrei hétfőn koraeste figyeltek fel két gyanús személyre. A rendőrök láttán a kartondobozokat cipelő tiszabezdédi fiatalemberek mindent eldobva elfutottak, egy közeli parkolóban azonban elfogták őket. A kartonokból 1200 doboz ukrán zárjegyes cigaretta került elő.

Ugyanekkor a vállaji határátkelőn a bátorligeti kirendeltség munkatársai ellenőriztek egy Románia felől belépni kívánó debreceni autóst. A járműben 1630 doboz ukrán zárjegyes cigarettát találtak.

Az eljárást valamennyi esetben a Vám és Pénzügyőrség Észak-Alföldi Regionális Nyomozóhivatala folytatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!