Magyarország

2008.04.28. 21:43

Lendvai Ildikó már holnap tárgyalna az SZDSZ-szel az új koalícióról

<p>Lendvai Ildikó már holnap tárgyalna az SZDSZ-szel az új koalícióról.</p>

Az MSZP frakcióvezetője az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: egy esetleges új koalíció előtt azonban mindenképp tárgyalni kellene azokról a kérdésekről, amelyekben vita volt a két párt között, így például az egészségügy átalakítása, illetve a munkamegosztás.

Lendvai Ildikó szerint most az a legfontosabb, hogy a két párt között minél előbb elkezdődjön a tárgyalás azokról a témakörökről, amelyeket kívülről is támogatni tud az SZDSZ. A szocialista politikus a hétfőn megnevezett új miniszterjelöltekkel kapcsolatban elmondta: Gyenesei István független képviselőt nem azért nevezik ki önkormányzati miniszternek, hogy így biztosítsák a kisebbségi kormányzás parlamenti hátterét.

Lendvai Ildikó szerint ugyanis nem azon az egyetlen egy szavazaton múlik majd a kormány sorsa. A frakcióvezető szerint Lamperth Mónika nem hátrébb, hanem előrébb került azzal, hogy a szociális miniszteri posztról áthelyezték az MSZP pártelnöki kabinetvezetőjévé. Utódjáról, a szociális tárca vezetőjelöltjéről pedig a politikus az mondta: Szűcs Erikának nagyon jó tapasztalatai vannak az önkormányzatok szociális tevékenységének terén. Hozzátette: a "segély helyett munkát" program nagy szerepet szán az önkormányzatoknak, ezért olyan embert választottak a miniszteri tisztségre, aki ezzel a területtel foglalkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!