Magyarország

2008.04.24. 10:23

Kedvenc meséink főcímdalai

<p>Elevenítse fel velünk a szeretett mesefilmeket. Önnek mi volt a kedvence?</p>

Önnek milyen emlékei vannak a régi mesékről? Melyik volt a kedvence és miért? Írja meg nekünk fórumunkban, vagy küldjön e-mailt.

A TV-Maci

Az első bábfilmecskét a fogat mosó, majd ágyba bújó mackóról Kende Márta és munkatársai készítették. A kicsit bumfordi, zömök, szelíd képű macit egy egész ország szerette.A 60-as és 70-es évek Tévé-maciját Köbert Tibor tervezte. Akkor még Valérka volt a babája, akivel aludni ment. A 80-as években a maci Koch Aurél tervei alapján új formát kapott és Valérkát is lecserélte. (Forrás: Osztalytarsam.hu)

Nézze meg a videót is!

 

A Hupikék törpikék (Les Schtroumpfs franciául) kitalált apró, kék, manószerű lények, az azonos című képregény- és rajzfilmsorozatok szereplői, akik Peyo belga képregényszerző (Pierre Culliford) képzeletében születtek. (Forrás: Wikipedia.hu)

 

Nézze meg a videót is!

 

A Vuk (1981) Dargay Attila egész estés (kb. 73 perces), Fekete István Vuk című regénye alapján írt rajzfilmje, melynek főszereplői az erdők vörös vadászai, a rókák. (Forrás: Wikipedia)

 

 

Nézze meg a videót is!

 

Süsü, a "híres egyfejű", egy jóindulatú sárkány, akit eredeti hazájában, a sokfejű sárkányok földjén gyakran kigúnyoltak az egyetlen feje miatt. Mikor az apja elküldte Süsüt, hogy ölje meg az ellenségét, de Süsü inkább meggyógyította, a sárkánykirály mérgében kitagadta. (Forrás: Wikipedia)

 

Nézze meg a videót is!

A Mézga család színes magyar rajzfilmsorozat, a 70-es és a 80-as évek egyik legnépszerűbb sorozata. A későbbi ismétlések alkalmával is széles rajongótábort mondhatott magáénak

Nézze meg a videót is!

 Különleges rajzfilm a Mikrobi, kevesen tudják, de a sorozatban a rakétát számítógép rajzolta. Ez a megoldás akkoriban Európában is újdonságnak számított

Nézze meg a videót is!

 

Nézze meg a videót is!

 

Nézze meg a videót is!

 

  • Retro túra a múltba
  • Pilóta-keksz retro
  • Jön a retro-Trabant
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!