Magyarország

2008.04.05. 11:19

Újra indul András, a nagycenki kisvasút

<p>Nagycenk - Újra üzemel szombattól a nagycenki kisvasút.</p>

Az András nevű kisgőzösön október közepéig gyermekvasutasok teljesítenek szolgálatot, és a bátrabb vendégek akár azt is kipróbálhatják, milyen érzés egy igazi gőzmozdonyt vezetni.

Az András nevű kisgőzös sípszójával szombaton reggel 9 óra után pár perccel a téli szünet után újra elindul a több, mint 30 éves NagycenkiSzéchenyi Múzeumvasút. A járat a Fertőboz - Barátság - Nagycenk állomások között közlekedik Győr-Moson-Sopron megyében október 12-ig minden szombaton és vasárnap, illetve a nyári szünetben hat pénteki napon is. A 3,6 kilométeres távon azok a gyerekvasutasok teljesítenek szolgálatot, akiket februárban toboroztak a feladatra. A gyerekek a kalauzok, sorompókezelők és a váltókezelők is- mondta a Független Hírügynökségnek Stöckert Dávid, az üzemeltető GYSEV Zrt. kommunikációs munkatársa.

A nagycenki kisvasút vendégei akár a gyerekkori álmaikat is valóra válthatják, hiszen ki lehet próbálni, milyen mozdonyvezetőnek lenni. Andrást, a XX. század első éveiben épített gőzmozdonyt ugyanis akár az utasok is vezethetik, természetesen szakemberek felügyelete mellett, és erről a bátor vállalkozók oklevelet is kapnak a GYSEV vasúttársaságtól.
A Kastély állomás melletti parkban lehet látni a kisvasúti járművek állandó kiállítását is, amelyet belépőjegy nélkül, ingyen lehet látogatni. A tárlaton a vendégek áttekintést kapnak az országban közlekedett, korabeli mozdonyokról és vasúti kocsikról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!