Magyarország

2008.04.10. 11:54

Félszáz rendőr kétszáz fogolyszabadító rokon ellen

<p><P>Taktaszada, Prügy - Élet és testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett zsarolás gyanúsítottait akarták elfogni a rendőrök Taktaszadán és Prügyön még kedden, ám a feldühödött kétszáz fős rokonsereg ki akarta szabadítani őket...&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-Produce.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></P></p>

Internetes portálunkon adtunk hírt arról, hogy jelentős rendőri erő jelent meg kedden Taktahaszadán és Prügyön, mert két keresett bűnözőt akartak elfogni, és lakásukon házkutatást folytatni. A B.-A:-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság akkor arról tájékoztatott, hogy csütörtökön beszámolnak a történtekről.

Mint kiderült, két zsarolót kellett elfogni és őrizetbe venni, akik a közeli falvakban nehéz helyzetbe kerültek, de tehermentes ingatlannal rendelkeztek. Közreműködtek jelzáloghitel felvételében, majd a pénzből erővel elvettek. Ezután az érintetteket öléssel fenyegették meg.

Az is kiderült, hogy a lapunkban annak idején közzétett és helyszíni riportban feltárt több öngyilkosság is összefüggésbe hozható a zsarolással. A magát sínekre vető öt gyermekes apa is kétségbeesésében eldobta magától az életet. Annak idején a feleséget megszólaltattuk, és leírtuk az adósságspirál lehetőségét, és azt is, hogy a felvett hitelből már a bankban elvettek tőlük.

A rendőrség adatgyűjtése összefüggést talált a különös halálesetek, és a hitelfelvételek között. A nyomozás most jutott abba a szakaszba, hogy a 25 taktaszadai és 39 esztendős prügyi férfi elfogása szükségessé vált.

Amikor azonban rendőrök megjelentek a faluban és el akarták vinni a gyanúsítottakat, a faluban élő nagyszámú rokon és ismerős, közel kétszáz fő a rendőrökre támadt, és azt hangoztatták, hogy kiszabadítják a férfit. A rendőrség ekkor félszáz egyenruhást vezényelt Miskolcról és a környező kapitányságokról a helyszínre. A kommandósokat is a tetthelyre küldték. Az egyenruhások védelme mellett végezhették el feladatukat a főkapitányság nyomozói, és vehették őrizetbe a két gyanúsítottat. Előzetes letartóztatásukra is indítványt tettek.

A kommunikációs iroda tudatta, hogy további sértetteket keresnek, Ezért hamarosan közzé tesszük a két elkövető fényképét. Olyan személyek jelentkezését várják, akiket hasonló módon, hitelhez juttatva zsaroltak meg és vették el pénzük egy részét.

Kapcsolódó cikkek:

  • "Rendőrmozgás" Taktaszadán és Prügyön
    Jelentős rendőri erő megjelenéséről számoltak be szemtanúk Taktaszadáról azt feltételezve, hogy valamilyen súlyos bűncselekmény, tömegverekedés történt.
  • Gázolt az IC Taktaharkánynál
    A helyszínen szerzett információink szerint uzsorahitelei voltak az áldozatcsaládjának, ezért a közelmúltban milliós nagyságrendű tartozást halmoztak fel, ezért hitelt vettek fel, mert családot többször megfenyegették a tartozások miatt.
  • Videó a letartóztatásról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!