Magyarország

2008.04.02. 06:45

Eldőlt: folytatódik a vasutasok sztrájkja

<p>Folytatódik a vasutassztrájk, ugyanis nem született megállapodás a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz Szolidaritás) és a MÁV között a keddi egyeztetésén sem.</p>

A munkabeszüntetés pontos kezdetét, az érdekképviselet korábbi tájékoztatása szerint, megfelelő időben nyilvánosságra hozzák.

Sem a bérkövetelésekről, sem pedig a még elégséges szolgáltatásokról nem sikerült megegyeznie a MÁV-nak és a VDSzSz Szolidaritásnak a keddi tárgyaláson. A harmadik témában, azaz a 38 vasúti szárnyvonal kérdésében a legutóbbi tárgyaláson a MÁV vállalta, hogy a következő egyeztetésre a szakágak által összeállított hatástanulmányokat a szakszervezet rendelkezésére bocsátja, ám ezt nem mutatták be.

A tárgyalásokat ugyan péntek reggel még folytatják, ám Bárány Balázs, a szakszervezet érdekvédelmi alelnöke szerint nincs esély a megállapodásra. A munkabeszüntetés kezdetét csak egy nappal korábban jelentik be, így egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy szerdán még nem lesz sztrájk.

A VDSzSz továbbra is 10 százalékos béremelést követel a kiszervezett munkavállalók részére, továbbá a MÁV Cargo privatizációs bevételéből 250 ezer forint egyszeri kifizetését valamennyi vasutas munkavállaló számára. A követelések bővültek a 38 mellékvonal kérdésével, illetve múlt hét kedden 1,1 százalékos extra bérfejlesztési követelést is bejelentett a szakszervezet.
Képek a korábbi sztrájkról:VDSzSz sztrájk Miskolcon 2008.02.07.  Vasutasztrájk február - 2008.02.01.  Folytatják a MÁV sztrájkot 2008.02.25.  Ismét sztrájk bénította meg a vasúti közlekedést II 2008.02.04.   Vasutas sztrájk 2008.02.01.  VAsutassztrájk 2008.02.04.

Videókat a legutóbbi sztrájkról ide kattintva talál!

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!