Magyarország

2008.04.30. 10:34

„Volt egyszer egy királykisasszony."

<p>Budapest - Így kezdődött az egyik mese a Nemzeti Tankönyvkiadó által meghirdetett II. Országos Lázár Ervin mese-és prózamondó versenyen, melyet Budapesten rendeztek meg.</p>

Az elődöntők után az országos döntő április 25-én zajlott, ahol a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola 3. b. osztályos tanulója Kemecsei Fanni 1. helyezést szerzett.

- Ebben az évben mondhattak a versenyzők Mátyás mesét is, de én agyon szeretem a Lázár Ervinmeséket, így nem volt nehéz egy kedvemre valót választani. Érdekes, szép meséket hallotam, és nagyon izgultam először azért, hogy bejutok-e a döntőre, aztán a helyezés miatt. Most nagyon boldog vagyok!"

A verseny védnökei Vathy Zsuzsa, író, Pápai Erika színművész és Jókai István az NTK vezérigazgatója. A kiadó ünnepi gálát szervez a résztvevő gyerekek , tanáraik és diáktársaik részére május 20-án Budapesten a Katona József színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!