Magyarország

2008.04.06. 18:05

BKV-sztrájk - Egyelőre nincs egyezség, a szünet után folytatják a tárgyalást

<p>Budapest - Még tart az egyeztetés a BKV és a szakszervezetek között. A VDTSZSZ elnökhelyettese elmondta: a tárgyalás szünetében arra kérték a BKV-t, hogy fogalmazzák át ajánlatukat., a cég szombati megállapodás-tervezetet ugyanis nem fogadják el az érdekképviseletek.</p>

A közlekedési vállalat szombaton elkészített egy megállapodás-tervezetet, amiben egyebek mellett visszavonják a 2007 decemberében bejelentett csoportos létszámleépítést, illetve a vállalat vezetése arról biztosítja a szakszervezeteket, hogy konzultációt kezdeményez a főváros és a kormány képviselőivel a BKV hosszútávú biztonságos finanszírozásának megteremtése érdekében.

A tervezetről, valamint a sztrájk esetén biztosítandó elégséges szolgáltatásokról tárgyal jelenleg a két fél. A közlekedési társaság azt szeretné, hogy a felszínen közlekedő járművek fele közlekedjen, ezt a szakszervezetek elutasították. Az érdekképviseletek csak az éjszakai járatokat közlekedtetnék a sztrájk idején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!